Gelegen op een van de heuvels rond het meer van Trasimeno, op de grens tussen Umbrië en Toscane, is Casa le Querce de ideale uitvalsbasis om de schoonheid van beide provincies te ontdekken.

Mooie landschappen, zeer gastvrije mensen, unieke culturele bezienswaardigheden, heerlijke regionale gerechten en meestal zonnig weer wachten op u.

De bijzondere ligging in het "groene hart van Italië" zal uw vakantie in elk seizoen tot een onvergetelijke ervaring maken.

In het voorjaar wanneer alles in bloei staat wachten een verfrissende duik in het zwembad na een interessante dag in de zomer, de druiven- en olijvenoogst in de herfst, of een ontspannen bad in een van de warmwaterbronnen na het skiën op de Monte Amiata in de winter.

 

Casa le Querce is gelegen in het kleine en charmante gehucht Cantagallina, nabij het dorp Villastrada, op slechts een paar kilometer ten noordoosten van de historische Etruskische stad Chiusi (Toscane) en ten zuiden van het middeleeuwse stadje Castiglione del Lago (Umbrië).

Door de centrale ligging kunt u interessante dagtochten naar de beroemde steden Rome, Florence, Siena, Orvieto en Perugia ondernemen, maar de ontdekking van de vele kleinere steden en dorpen in de directe omgeving zal u pas het echte gevoel voor Italië geven.

Open dus een fles Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino of Sagrantino di Montefalco, zet een muziek van Paolo Conte, Eros Ramazzotti of een opera-aria gezongen door Maria Callas en kijk naar wat we te bieden hebben.